"Proposem un no a la investidura d’Artur Mas i un no a que CDC continuï ostentant en exclusiva les palanques de comandament del procés". Aquesta és la conclusió d'un nou document de l'organització Endavant Osan, de la qual Anna Gabriel, diputada de la CUP al Parlament, n'és una de les veus amb més pes.

El document titulat "L’actual situació institucional a Catalunya i les opcions per a una ruptura independentista" intenta respondre a la pregunta de si "investir Artur Mas i continuar donant en exclusiva el comandament polític de l’autonomia i del procés a CDC, ens acosta a la independència d’una part de la nació o ens n’allunya?".

La resposta per a Endavant és "no" i apunten que "no ha de ser replantejable per un pla de xoc rebaixat i sense garanties de compliment". "Només fent efectiu als llocs de direcció política el mateix moviment de desplaçament a l’esquerra que s’ha viscut al carrer i a les urnes, podem mantenir oberta l’opció de construir escenaris que facin possible la independència, la construcció dels Països Catalans i l’extensió d’una vida digna per al conjunt de les classes populars", conclouen les 25 pàgines del document.

Reglament intern

Per altra banda, la militància de la CUP ha rebut en aquestes darreres hores el reglament base per a l'assemblea del proper 27 de desembre. Un document que ara està obert a esmenes que s'hauran d'aprovar en el sedàs del secretariat de dilluns vinent i del proper consell polític de dissabte.

El document manté les quatre preguntes que es van formular en la jornada de debat de Manresa. En primer terme, acceptar la presidència d'Artur Mas segons un acord marc que inclou el pla de xoc. En segon terme, no investir Mas, però continuar negociant; en tercer lloc, investir Mas sense cap acord marc al darrere i en darrer terme, anar a noves eleccions. Les votacions seran successives per eliminació, la que menys suport rebi en quedarà fora, o bé fins que una superi el 50% dels vots.