El president, Carles Puigdemont, ha enviat un missatge d'unitat des de Brussel·les. En el marc de l'Assemblea General Ordinària de l'ANC aquest diumenge, el president ha reclamat un acord entre les formacions independentistes. "Vam començar junts i acabarem junts", ha assenyalat el president en un missatge de vídeo. 

Enmig de les negociacions entre JxCat i ERC, que han comptat amb alguns moments de tensió i fins i tot aturada en les darreres jornades, el president ha fet una crida a la "generositat" dels partits independentistes per tal de "mantenir el llegat de l'1 d'octubre i ratificat el 21-D". Per a Puigdemont, les diferències entre les forces independentistes és una situació que convé superar per fer prevaldre la "dignitat" del país.

El president fet una nova mostra de rebuig als empresonaments dels activistes Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, i del vicepresident Junqueras i el conseller Forn. "Cap polític, cap representant de la societat civil no se'l pot perseguir per expressar les seves idees", ha sentenciat el president, que ha clos amb una nova crida a la unitat: "Junts ho estem fent possible i guanyarem".

Missatges del Govern a l'exili

Els consellers a l'exili han enviat un missatge de suport i agraïment als socis de l'ANC. Els polítics refugiats a Brussel·les han fet una crida a persistir en la instauració de la República i han reivindicat la unitat de l'independentisme.

El conseller Toni Comín ha fet un esment implícit a les negociacions per un nou govern. Ha assegurat que el futur del país estarà marcat per "dues cames ben robustes", una a Barcelona i una altra a Brussel·les, recuperant un cop més la idea d'un govern dual, un d'efectiu i un altre a l'exili. Comín ha fet una crida a lluitar per la "llibertat" i per la República.

Per la seva banda, la consellera Meritxell Serret ha demanat "no caure en la temptació de la divisió" i ha atorgar "un somriure" a tots aquells que volen dividir l'independentisme. "Tenim un país, un projecte de país", ha assegurat Serret, que ha donat l'enhorabona a l'entitat pel seu suport a la Repúbica. En la mateixa línia, la consellera Clara Ponsatí ha assegurat que l'ANC serà l'impuls perquè la República no defalleixi, en sintonia amb el que ha expressat en un missatge el conseller Lluís Puig, que ha enviat un record a tota la militància i ha agraït la "feina feta".