El caçamines 'Turia' de l'Armada Espanyola, que des d'ahir a la nit es trobava a la zona del mar Mediterrani a l'altura del quilòmetre 4 de La Manga (Múrcia) va resultar encallat a causa de l'escàs calat existent a la zona on efectuava les tasques de rescat de l'avió C-101 sinistrat ahir i en el qual va morir el pilot Francisco Marín.

Segons testimonis, el vaixell es troba encallat a escassos metres de la platja en una zona la profunditat de la qual amb prou feines supera els quatre metres. Ha pogut veure's com la tripulació era evacuada del vaixell en una zona on regna el mal temps amb un pronòstic de l'Agència Estatal de Meteorologia de fortes tempestes.

Fonts de Defensa han confirmat que el vaixell té una via d'aigua que ha afectat la sentina, encara que no ha arribat a la zona d'emmagatzemament del combustible.

Per això, bussejadors de l'Armada treballaran a la zona per intentar minimitzar els efectes de la via d'aigua que afecta la nau, de la qual han estat evacuats membres de la tripulació en una embarcació de Salvament Marítim, que també treballa en les esmentades tasques de recuperació de les restes de l'avió, part de les quals van arribar ahir a la platja.