Xavier Domènech, aquest vespre a Castelldefels/QS

L'estratègia de la campanya d'En Comú Podem es va definint. La confluència d'esquerres busca el cos a cos amb la formació que les enquestes i la cobertura mediàtica defineixen com la seva rival. I, de retruc, busca marcar distàncies amb el PSC a qui recriminen una candidata, Carme Chacón, que té en el seu expedient haver posat en marxa els desnonaments exprés.

Aquesta estratègia s'ha vist clara aquest vespre a Castelldefels, on ha punxat de públic, només amb una seixantena de persones al centre cívic Frederic Montpou, tot i que a la ciutat governa una confluència d'esquerres que manté un pacte amb CDC. El candidat Xavier Domènech, que cada dia que passa guanya més confiança, ha sortit a l'atac i a més de disparar a discreció contra les polítiques de CDC o el PP i les sospites de corrupció ha tret la carabina per apuntar ben fi contra Ciutadans.

Segons Domènech, la tria entre C's i En Comú Podem és clara: "o salaris o salaris dignes; o centralisme o democràcia; o esperança o Ibex 35 i gran banca". D'aquesta manera, En Comú Podem es vol erigir com el veritable martell que trenca el bipartidisme i no pas Ciutadans, partit que els confluents el titllen com a prolongador de les elits. Com exemple, Domènech ha criticat les mesures de C's, com apujar l'IVA bàsic o el contracte únic, que van contra la part més feble de la societat.