Segons dades de l'Agència Tributària, gairebé mil empreses amb seu fiscal a Catalunya ja han mogut el seu domicili fiscal a altres comunitats autònomes des de la celebració del referèndum d'autodeterminació de l'1-O. De les 2.471 empreses que ha canviat el seu domicili social, un 35% del total també ha canviat la seva seu fiscal. 

L'Agència Tributària ha detectat una caiguda del pes que representa la facturació de les empreses incloses en el Subministrament Immediat d'Informació de l'IVA (SII) amb domicili fiscal a Catalunya respecte al total de les empreses, amb territori comú, incloses en el SII.

Aprofundint, la participació de les vendes declarades per empreses amb seu a Catalunya ha baixat, comparant la segona quinzena d'octubre amb la primera, d'un 22,4% en la primera a un 19,6% en la segona. El descens ha afectat especialment els sectors de l'energia, l'aigua i la construcció, amb una caiguda pròxima als 20 punts, i, en menor mesura, al de finances i assegurances, on ha caigut 4 punts. 

Tot i això, aquesta caiguda en les vendes declarades per empreses domiciliades a Catalunya serveix com a termòmetre del canvi de seus fiscals, però no es pot extrapolar a una davallada en vendes, clients o activitat econòmica, ja que les empreses declaren les seves vendes al territori on disposen del seu domicili fiscal, independentment que s'hagin augmentat les vendes o guanyat clients en un o un altre lloc.