Alguns dels assistents al col·loqui organitzat pel Cercle de Directius de Parla Alemanya del Círculo Ecuestre, a Barcelona, han mostrat aquest migdia el seu enuig amb el president del Parlament, Roger Torrent, i un d'ells ha arribat a afirmar que tots els dirigents sobiranistes haurien de ser a la presó: "Jo voto perquè tots vostès vagin la presó".

El comentari ha estat acollit amb aplaudiments majoritàriament, però també amb algun xiulet, i el mateix soci de l'entitat que l'ha pronunciat, que no s'ha identificat, ha acusat els independentistes de portar "30 anys mentint" amb les bondats inexistents que tindria, a parer seu, un Estat català.

Just després de la intervenció, el president del Cercle de Directius de Parla Alemanya, Albert Peters, s'ha afanyat a deixar clar que aquesta era l'opinió d'un dels socis i no pas del Cercle.

"Ens ofèn el llaç groc"

Un altre dels assistents ha retret al president català que porti el llaç groc, símbol de la solidaritat amb els presos sobiranistes, assegurant que és un llaç subvencionat i ofensiu: "Li demanaria que s'abstingués de portar aquest llaç. A molts de nosaltres ens ofèn, i molt".

Un tercer assistent ha criticat les expropiacions que hi va haver durant la Segona República per part de l'administració catalana, i ha lamentat que familiars seus van haver d'emigrar per evitar "un tret al clatell sota la mirada de la Generalitat".

D'altra banda, un altre empresari ha defensat el llaç i ha carregat contra les denúncies d'adoctrinament a Espanya. Aquest empresari també ha estat aplaudit pel públic. Per la seva part, Torrent ha defensat que escolta totes les opinions, també les "d'aquells que estan a la presó".

Abans de la polèmica, Peters havia criticat el rei Felip VI per no haver estat més "conciliador" i ha demanat diàleg amb els independentistes perquè "dos milions de vots obliguin qualsevol institució de l'Estat a negociar, parlar i pactar".