L'empresari Enrique Ortiz ha confessat haver finançat il·legalment el Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV) per a l'organització de les campanyes de les eleccions generals de 2008 i ha sol·licitat que l'Audiència Nacional li rebaixi la pena en haver reconegut els fets.

En el seu escrit de defensa, Ortiz mostra la seva conformitat amb els fets descrits per l'acusació i reconeix haver abonat 348.115 euros al PPCV en ocasió de la campanya de les generals.

L'amo d'Enrique Ortiz i Fills Contractista d'Obres, integrat al Grup Cívica, admet que una de les firmes de la trama Gürtel, Orange Market, va elaborar diferents factures que suposaven la prestació de serveis per part de la seva companyia per donar cobertura "formal" a aquests lliuraments.

La Fiscalia Anticorrupció sol·licita per a l'empresari una pena de quatre anys de presó per delictes en els comptes electorals i falsedat en document mercantil. En el seu escrit de defensa, Ortiz reclama que se'l condemni a 15 mesos de presó i una multa.

"Sol·licitem respectuosament que el tribunal acordi en sentència la substitució de les penes de presó per la corresponent multa", agrega.