Ciutadans a l’Hospitalet de Llobregat ha comunicat la seva intenció de boicotejar els actes institucionals de la Diada Nacional organitzats per l’Ajuntament d’aquesta ciutat perquè, entre altres motius, el consistori –governat pel PSC amb majoria absoluta– ha fet un logo amb el lema “Diada Nacional de Catalunya” i amb la frase “Ho portem dins”.

Segons ha anunciat el portaveu del Grup Municipal de CS, Miguel García, aquesta formació unionista “no participarà en cap acte institucional de la Diada” perquè considera que “l’acte dissenyat per l’Ajuntament és propi d’un partit nacionalista”.

García considera que el govern municipal utilitza “lemes inapropiats d’una administració pública” i ha manifestat que “aquest tipus d’exaltació nacionalista ha estat i continua sent un element central de l’estratègia independentista” de la qual ha considerat “col·laborador necessari” el PSC.

A més, García ha retret al PSC que celebri un acte institucional per la Diada Nacional de Catalunya i no ho faci el 6 de desembre o amb motiu de les festes locals de l'Hospitalet, i ha afegit que la seva formació defensa la desaparició de la Diada de l’Onze de Setembre per fer un altre tipus de celebració a la Diada de Sant Jordi.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat