El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, celebrarà aquest dilluns el seu 44è aniversari des de la presó de Soto del Real. Ja des de primera hora del matí, el president de l'entitat cultural ha rebut moltes felicitacions a través de la xarxa tant per part de diverses personalitats polítiques i culturals com també d'usuaris anònims.

Un dels primers en felicitar-lo ha sigut el president de la Generalitat a l'exili, Carles Puigdemont, que a través d'un tuit ha desitjat que aquest sigui l'últim aniversari que Cuixart celebri empresonat. "Per molts anys amic Jordi Cuixart, que tots els que hagis de fer en endavant siguin en llibertat!", ha escrit.

El president de la Generalitat, Quim Torra, també ha felicitat Cuixart: "Per molts anys, estimat Jordi. Som al teu costat, i al costat dels teus. El teu “Jo acuso” i la defensa de la desobediència civil com a resposta a la repressió, ressonen arreu del país, marcant el camí a seguir. Que siguem dignes del teu exemple. Abraçades".

L'escriptor Màrius Serra li ha dedicat un original vídeo fent servir el cognom de Cuixart com un mot encreuat.

"Per molts anys Cuixart! Gràcies per la lluita compartida. Seguim", ha escrit la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie.

Un altre persona que també fa anys aquest diumenge és el cap de llista del Front Republicà a Barcelona pel 28-A, Albano-Dante Fachin, que en un tuit ha volgut recordar el president d'Òmnium: "Amb tu Jordi. Feliz cumple. I sàpigues que assumirem tots els riscos per estar a l'alçada del que fas".

Jordi Turull, qui comparteix presó preventiva amb ell, també ha volgut dedicar-li unes paraules: "Per molts anys Jordi! Treballarem incansablement per posar fi a aquesta injustícia que compartim i que aquest sigui l'últim aniversari que passis lluny dels teus".

L'entitat que presideix Cuixart, Òmnium Cultural, ha facilitat un hashtag per fer arribar els missatges dels usuaris al seu president.

L'exdiputat de la CUP Antonio Baños ha felicitat Cuixart dient-li: "Que ens aportis el teu entusiasme, bonhomia i dignitat per donar llibertat al nostre poble". "Una abraçada ben ben forta", ha afegit.

A més, són molts els usuaris que també han volgut dedicar un tuit a Cuixart en el dia d'avui.