El president Pasqual Maragall és conscient de la mort de la seva esposa, Diana Garrigosa, malgrat la malaltia que pateix des de fa anys. Així ho ha explicat el responsable del grup d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona i germà del president, Ernest Maragall, el qual ha assegurat que, en saber la notícia, "es va posar a plorar literalment".

"El Pasqual està en l'estat general en què es troba, però això no ha impedit que visqués i s'adonés de la situació que estava vivint. Va tenir una reacció absolutament directa i d'expressió de sentiment absolut", ha explicat Ernest Maragall en una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio

La mort de Garrigosa s'ha produït aquest dilluns de manera sobtada i ha provocat un fort impacte públic arran de la popularitat i el perfil propi que va assumir al costat del seu marit. 

El compte de Twitter del departament de documentació de TV3 ha recuperat les imatges de Garrigosa fent un dels relleus de la torxa olímpica, el juny del 1992, davant l'atenta mirada del seu marit.

La mort de Diana Garrigosa va provocar reaccions de tots els àmbits especialment des del món polític, amb condols públics del president espanyol, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Quim Torra, així com alguns dels principals dirigents del PSC i de la major part de forces polítiques catalanes.

El funeral se celebrarà demà al tanatori de Sant Gervasi, a Barcelona.