El prestigiós advocat britànic Ben Emmerson, expert en dret internacional i drets humans, i l'advocada Rachel Lyndon han visitat aquest dissabte Oriol Junqueras, empresonat a Estremera, i Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, empresonats a Soto del Real. 

Ells són els advocats que han portat el cas dels presos polítics catalans a les Nacions Unides i han traslladat als presos el seu convenciment que "la via internacional restituirà els drets que s'estan vulnerant". Emmerson, per la seva banda, ha insistit que la presó preventiva està completament injustificada i ha demanat "l'alliberament immediat de Junqueras, Sànchez i Cuixart".

A més a més, quan han sortit dels centres penitenciaris, han constatat que els líders independentistes "estan serens i esperançats".

A principis d'aquest passat mes de febrer, els dos advocats van portar a la Comissió de Detencions Arbitràries de les Nacions Unides el cas dels Jordis i del líder d'ERC. Concretament, Emmerson, que era relator especial de les Nacions Unides, va presentar una comunicació al Grup de Treball contra la Detenció Arbitrària perquè confirmi si la presó cautelar decretada contra ells vulnera la Declaració Universal dels Drets Humans, subscrita per l'Estat espanyol.