L'advocat britànic membre de la defensa internacional dels presos independentistes, Ben Emmerson, ha intensificat la campanya #StopBorrell, iniciada per ell mateix, deixant en evidència el ministre d'Exteriors espanyol en funcions, Josep Borrell

Emmerson ha fet un recull de declaracions que Borrell ha fet en el passat i articles de premsa amb els quals ha volgut evidenciar que "no és apte per ser el màxim representant de la diplomàcia de la UE". L'advocat l'ha qualificat de "xovinista". 

"Aquest és el nucli del problema. Borrell ataca l'ONU en un intent desesperat de justificar l'empresonament de demòcrates catalans elegits. Com es pot nomenar un xovinista polític per liderar la política exterior de la UE?", ha escrit Emmerson. 

Contràriament al càrrec pel qual ha estat proposat, Emmerson creu que Borrell és "especialista en crear conflictes diplomàtics cada dia". 

En un fil a Twitter, l'advocat britànic ha fet un recull d'opinions d'usuaris per demostrar "l'opinió pública internacional" que es té del ministre en funcions. "Europa no vol Borrell", ha conclòs.

Emmerson va iniciar aquest dimecres una campanya contra el nomenament de Josep Borrell com a nou cap de la diplomàcia de la Unió Europea

A través de la etiqueta #StopBorrell, ha volgut mostrar la seva oposició a la decisió. "La candidatura de Borrell com a cap de política exterior de la UE és completament inadequada. Farà molt de mal a la UE. Ni tan sols pot fer una entrevista amb cortesia bàsica", va recordar en referència a l'escena en directe on Borrell va perdre els papers i va acabar abandonant el plató de la televisió alemanya.