El president de Castella-La Mancha, Emiliano García-Page (PSOE), ha assegurat aquest divendres que si el que es pretén amb la reforma del Codi Penal és "aigualir el delicte de sedició, això és com convidar que es faci cada cap de setmana".

En una entrevista a Onda Cero, García-Page ha afirmat que s'hauria d'aclarir i "deixar blanc sobre negre" que "el que van plantejar a Catalunya" els independentistes va ser "un atemptat greu a l'ordre constitucional".

"Potser ha d'haver-hi un delicte nou, que tingui a veure amb vulneració directa de l'ordre constitucional. És urgent? En aquests casos, el que importa és que tingui el màxim consens. No pot ser de la meitat d'un país contra l'altra meitat", ha apuntat.

En aquest context, el president de Castella-La Mancha ha deixat clar que la reforma del Codi Penal no pot realitzar-se tenint en compte els plantejaments que facin "aquells que es vagin a veure afectats amb la seva aplicació", com els presos polítics del procés.

"El que han fet té gravetat i conseqüències"

"El que han fet té gravetat i conseqüències. Si el que s'està pretenent és el contrari, és aigualir el concepte de sedició, això és gairebé com convidar que es faci cada cap de setmana", ha asseverat.

El mateix García-Page va advertir aquest dijous que "amb els drets dels espanyols i amb el Codi Penal no es pot mercadejar, perquè no és una qüestió negociable". A més, va assenyalar que sobre la reforma d'aquesta legislació no poden decidir "aquells que encara avui continuen dient que, si poden, tornaran a fer el mateix".