El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha hagut d'interrompre de forma abrupta el seu discurs de clausura a la Convenció Política del PSOE que se celebra a A Coruña a causa d'una emergència mèdica. El president ha aturat el seu discurs i ha demanat la intervenció dels serveis d'emergència. S'ha generat un moment de confusió i la convenció ha quedat aturada durant uns minuts sense que en els moments inicials hagi transcendit què és el que havia passat.

 

En la transmissió en viu de la convenció s'ha pogut veure un Sánchez mirant cap a la part elevada de l'auditori on s'hauria produït la situació que ha requerit la intervenció dels serveis d'emergència. Sánchez ha demanat si hi havia algun metge a la sala per tal que pogués fer l'assistència. A les imatges s'han vist corredisses a l'auditori, on s'han viscut moments de confusió.

La indisposició d'un jove de 30 anys

Minuts després s'ha conegut que un home ha patit una indisposició durant el discurs del secretari general del PSOE i president del govern espanyol, en la clausura de la convenció política a A Coruña. Sánchez ha interromput el discurs i els serveis mèdics han acudit a atendre el jove, d'uns 30 anys i que forma part de la delegació dels socialistes de Navarra, segons han indicat fonts socialistes citades per Europa Press.

El jove ha estat atès pels serveis d'emergència i també per l'eurodiputat gallec Nicolás González Casares, que és infermer. El noi ha sortit conscient de l'auditori del Palau de Congressos i Exposicions de A Coruña (Palexco) i ha estat traslladat a un centre mèdic.

Connexió en directe amb la manifestació contra els pèl·lets

Aquests fets s'han produït pocs minuts després que Pedro Sánchez hagi connectat en directe amb la representació socialista que aquest diumenge al matí s'ha manifestat contra l'abocament dels pèl·lets i ha carregat contra la gestió feta pel govern del PP d'aquest problema.

Durant el seu discurs de cloenda en la convenció nacional que el PSOE celebra a la Corunya, Pedro Sánchez ha donat pas a unes imatges en directe de la protesta, en què es veia el candidat socialista a la Xunta, José Ramón Gómez Besteiro, i el secretari general del PSdeG, Valentín González Formoso, corejant el 'Desta vai', el lema de precampanya del PSdeG

A més, Sánchez ha carregat contra la Xunta, a la qual s'ha referit contra un govern "instal·lat a la desídia, a la mentida i a la mala gestió". "Quan hi ha una crisi, els governants el que hem de fer és posar-nos al capdavant d'aquestes crisis, exercir el lideratge i el que hem escoltat de la Xunta és que les platges són competència dels ajuntaments i el mar del Govern d'Espanya", ha retret.

El president del govern espanyol s'ha referit a la Llei de Murphy per assegurar que “és el que ha passat amb la crisi dels pèl·lets”. "Una mala situació és susceptible de ser agreujada i és el que ha passat amb la crisi dels pèl·lets", ha afirmat. Finalment, ha censurat que la Xunta "hagi respost amb supèrbia" a la "mà estesa del Govern d'Espanya per fer una cooperació lleial davant d'aquesta crisi".