Els associats del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat) poden votar des de les cinc de la tarda d’avui i fins demà a les 14 hores si ratifiquen el nom de la formació. La votació serà electrònica, però també es podrà es podrà participar presencialment entre les 10h i les 14h de dissabte. El PDECat té 11.500 associats i no hi ha cap mínim de participació perquè el resultat sigui vàlid.

Les sigles s’han posat a votació després que el ministeri d’Interior no va acceptar registrar el nom de Partit Demòcrata Català que havia sortit del congrés fundacional celebrat el passat mes de juliol.

La direcció de la formació va optar per registrar altres noms i proposar el de PDECat que és el que finalment ha estat acceptat al registre i que avui se sotmet a la ratificació dels militants.

El 12 de novembre, el partit té previst convocar de nou als associats per nomenar representants al consell nacional per comarques i districtes i els responsables dels àmbits sectorials -econòmic, social, relacions internacionals, territori i medi ambient, relacions institucionals, educació, diversitat, cultura i llengua, primer sector i seguretat-.