Els grups del Parlament rebran una subvenció de 15.837.900 euros per a les seves despeses de funcionament ordinari, segons ha explicat el vicepresident primer del Parlament, Lluís Corominas. Així ho ha decidit la Mesa ampliada de la Cambra en la reunió d’aquest matí, on també s'ha decidit presentar al·legacions davant del Tribunal Constitucional per defensar la resolució pactada per Junts pel Sí i la CUP sobre l’inici del procés per a la creació de l’Estat català.

Corominas ha detallat que aquest és el mateix import des de l’any 2013 i que és inferior al dels anys 2012 i 2011, quan va arribar als 18 milions.

Aquests 15 milions d’euros es reparteixen entre els grups en funció dels diputats obtinguts a les eleccions del 27S. A Junts pel Sí li corresponen 7.011.480 euros; a Ciutadans, 2.998.500; PSC, 1.922.640; Catalunya Sí que es Pot i PP, 1.334.940 cadascun; i la CUP, 1.235.400.

Les subvencions han rebut el suport de tots els grups de la Cambra, tret de la CUP.

La Mesa ha decidit a més proposar a la Junta de Portaveus la posada en marxa de les comissions no legislatives del Parlament. La resta de comissions no poden començar a treballar fins que no s’aprovi la investidura del nou president i es constitueixi el Govern.

En canvi, sí poden començar a funcionar les comissions de l’estatut dels diputats, matèries secretes i reservades, Sindicatura de Comptes, Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Peticions, Reglament i la del Síndic de Greuges.

Finalment, la Mesa també ha admès a tràmit la petició dels grups del PSC i CSQP per convocar un debat sobre emergència social en aquest període de sessions.