La Casa del Rei ha contestat negativament a l'escrit de l'Ajuntament de Cervera que demanava que la princesa Elionor renunciés al títol de comtat d'aquesta ciutat. Des de la Zarzuela, s'ha afirmat que "com a hereva de la Corona de España, ostenta amb molt d'orgull, entre altres títols, el de comtessa de Cervera".

El cap de la Casa del Rei, Jaime Alfonsín, respon així a l'Ajuntament en una carta enviada a finals de novembre i amb registre d'entrada a l'Ajuntament l'1 de desembre. L'alcalde havia demanat reiteradament resposta a la moció acordada el juny del 2014, per majoria simple, que sol·licitava que la princesa renunciés al títol de comtessa.

Alfonsín recorda a l'alcalde l'article 57.2 de la Constitució: "El Príncep Hereu, des del seu naixement o des que es produeixi el fet que origini el tractament tindrà la dignitat de Príncep d'Astúries i dels altres títols vinculats tradicionalment al successor de la Corona".

El juny del 2014, quan el ple municipal va plantejar la renúncia, va argumentar que Cervera no se sent representada per una Monarquia "anacrònica i desfasada". L'alcalde recorda que Cervera havia demanat també la renúncia al títol quan l'ara rei Felip VI era comte de Cervera, tot i que la Casa Reial no va contestar llavors i sí que ho ha fet ara.