El cas dels migrants multireincidents del Maresme, que alcaldes de Junts de la comarca han demanat expulsar, ha arribat al Parlament. Ha estat la diputada d'aquest mateix partit, Glòria Freixa, qui ha preguntat al conseller Joan Ignasi Elena per la qüestió, remarcant que davant els últims casos no es pot "mirar cap a una altra banda" i que cal abordar la qüestió, ja que és una problemàtica generalitzada, no només a la població de Calella sinó a altres municipis del Maresme. "Cal donar una solució a tots els qui ho estan patint, vostè que ha estat alcalde segur que entén la situació", ha insistit Freixa a Elena, assegurant que l'objectiu dels alcaldes de Junts és "garantir la seguretat dels seus ciutadans". Per això mateix, ha preguntat al conseller quines accions pensa liderar per lluitar contra el fenomen de la multireincidència i si té la intenció de coordinar-se amb altres departaments, com el de Justícia.

Elena ha assegurat que la conselleria està al costat dels ajuntaments i ciutadans amb tot el que envolta la seguretat i ha assenyalat a l'increment pressupostari en la matèria i també un augment de les plantilles. Sobre el Maresme, Elena ha recordat que la comarca té una mitjana de delictes similars a la de tot el país però en alguns municipis, com el de Calella, aquest augmenta exponencialment. Per això, davant aquestes xifres ha demanat fer "cirurgia fina" i treballar més per lluitar contra un fenomen preocupant com és el de la multireincidència, allunyant-se de la proposta dels alcaldes de Junts que demanaven l'expulsió dels migrants multireincidents. En la mateixa línia, ha assenyalat que en bona part, la lluita contra la multireincidència depèn de les seves penes al Codi Penal, un fet que s'escapa de les competències del Departament i del Govern de la Generalitat. 

La posició d'ERC 

Aquesta setmana, tant des d'ERC com per part de la CUP, han criticat l'estratègia de Junts per lluitar contra la multireincidència. Els republicans lamentaven aquest dilluns que apostar per l'expulsió dels migrants suposava simplificar perillosament el discurs i assenyalar directament als migrants, fet que titllaven de "irresponsable". Raquel Sans, portaveu dels republicans, anava més enllà i assegurava que declaracions com les dels alcaldes de Junts a la comarca, a qui el partit va donar suport, és una forma de deshumanitzar les persones estrangeres i un discurs que fomentava l'odi vers aquest col·lectiu. Per això, demanava "rigor i responsabilitat" per lluitar contra aquests delinqüents.