L'alcalde de Calella, Marc Buch, ha reclamat aquest dimecres en una roda de premsa que s'expulsi aquells delinqüents multireincidents que siguin immigrants en situació irregular. Es tracta d'una petició en la qual ha insistit en els últims dies després que s'hagin produït un seguit de delictes violents al municipi. "Si no han vingut a integrar-se i a treballar com fa la majoria de la població, no tenen cabuda a casa nostra", ha afirmat l'alcalde en un acte en el qual ha rebut el suport d'altres alcaldes de Junts per Catalunya a la comarca del Maresme. Buch també ha reclamat que es modifiqui la llei per lluitar contra la multireincidència i contra les ocupacions per tal d'"acabar amb la impunitat dels que fan del delicte la seva forma de vida". 

Reclamen més Mossos al Maresme, que arribaran a l'estiu

Els batlles de Junts també han reclamat al Departament d'Interior un augment de la dotació policial a la comarca. En concret, les alcaldies d'Arenys de Mar, Cabrera, Calella, Òrrius, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Pol, Santa Susanna, Tordera i Vilassar de Mar han afirmat que la manca de Mossos provoca un "sobreesforç" de les policies locals. El Govern ha respost de forma positiva a aquesta petició, que Buch ja havia plantejat en les setmanes anteriors, ja que aquest dimecres ha anunciat que l'estiu vinent s'incorporaran nous agents dels Mossos d'Esquadra al Maresme, un cop acabin la formació els agents de l'última promoció.

Davant aquest anunci, l'alcalde de Calella ha lamentat que no l'hagin informat oficialment i ha reclamat a Interior que especifiqui la xifra d'agents, que no s'ha concretat en el comunicat. D'altra banda, ha demanat solucions abans no arribin els nous agents. Per abordar aquesta qüestió, el director general de la Policia, Pere Ferrer, es reunirà amb Buch el pròxim 21 de desembre per analitzar els darrers episodis delinqüencials que han tingut lloc al municipi. El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, també té previst trobar-se amb alcaldes de la comarca en les pròximes setmanes. 

L'alcalde ha assegurat que des del mes de maig passat s'ha detectat un increment de fets delictius a Calella, i que la majoria els cometen 11 individus que en total acumulen 260 detencions, de les quals més d'una cinquantena s'han produït al municipi maresmenc. Tanmateix, els Mossos d'Esquadra apunten que la mitjana de fets delictius al Maresme és de 75,6 fets per cada 1000 habitants, una taxa "lleugerament inferior a la mitjana del conjunt del país". A més, recorden que el passat mes d'agost es van incorporar 19 agents a les unitats de seguretat ciutadans de les quatre comissaries de la comarca, situades a Arenys de Mar, Mataró, Pineda de Mar i Premià de Mar, que se sumen a altres incorporacions en els anys anteriors, fet que situa la dotació policial actual de l'Alt Maresme com "la més gran de la història".