El Departament d'Interior, que lidera el conseller Joan Ignasi Elena, ha incrementat en un 32% els agents dels Mossos d'EsquadraLa Seu d'Urgell (Alt Urgell), passant de de 40 a 53 efectius de seguretat ciutadana. El mateix conseller Elena ha donat personalment la benvinguda als nous agents del cos que aquesta setmana han començat a patrullar en la seva visita aquest dissabte a la 27a Fira de Sant Armengol.

Acompanyat de l'alcalde Francesc Viaplana Manresa i la regidora Mireia Font, Elena ha signat el llibre d'honor de l'ajuntament i ha lloat el paper de la Fira. "La Fira de Sant Armengol és un referent al territori, un aparador de bons productes i un element dinamitzador per a l'economia de la Seu, de la comarca de l'Alt Urgell i del país", ha assegurat.

joan ignasi elena ricard perez francesc viaplana - acn

Elena saluda el delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Ricard Pérez i l'alcalde de la Seu d'Urgell, Francesc Viaplana, a l'exterior de la comissaria dels Mossos / Foto: ACN

Per altra banda, el conseller ha afirmat que el fenomen dels botellots està tendint cap a la "normalització" i que la tònica dels darrers dies és la d'un "apaivagament" d'aquestes activitats. D'aquesta manera, ha afegit que s'ha constatat que l'aixecament de les restriccions i la reobertura de l'oci nocturn ha fet que aquest tipus de trobades es mantinguin "d'una forma molt més ordenada", com passava fins a l'arribada de la pandèmia.

Pel que fa a la detenció de quatre agents dels Mossos d'Esquadra, a càrrec d'Assumptes Interns i per robatori amb força, suborn i revelació de secrets, el conseller ha assegurat que seguiran suspesos de sou i feina mentre "hi hagi la sospita preventiva sobre aquest tipus d'actuacions".

Els incidents de l'estiu a La Seu

Precisament a La Seu es van viure greus incidents a finals d'agost durant la festa major del poble quan uns centenars de joves que estaven fent un botellot es van enfrontar a la policia. Tot va començar quan quatre agents de la Guàrdia Urbana van intentar dissoldre el botellot, però no ho van aconseguir. Per aquest mateix motiu, van avisar a la Policia Local i als Mossos d'Esquadra, que immediatament es van desplaçar fins al lloc dels fets.

En veure la presència policial, els joves es van començar a comportar de manera molt hostil cap als agents i, per això mateix, van acabar arribant els policies de l'ARRO. L'actitud dels joves va continuar i molts d'ells van insultar els agents fins que, finalment, van acabar a cops de porra.

 

Després de dues hores, els Mossos van aconseguir dissoldre el botellot i van denunciar 10 persones i van detenir-ne una per atemptar contra els agents. Durant tot l'estiu i fins fa pocs dies, coincidint amb la reobertura de l'oci nocturn, es van produir botellots arreu de Catalunya, alguns massius, que van acabar amb aldarulls, saquejos i enfrontaments amb la policia.

 

Imatge principal: el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, la benvinguda als nous agents del cos que aquesta setmana han començat a patrullar / Foto: ACN