El conseller de l'Interior, Joan Ignasi Elena, ha demanat a la candidata de Ciutadans a Barcelona, Anna Grau, que deixi "d'instrumentalitzar" l'okupació dels edificis Kubo i La Ruïna a la Bonanova per intentar endur-se "quatre vots". Així ho ha sol·licitat el conseller en una carta dirigida a la membre de Ciutadans, on ha demanat a la formació que "actuïn com un partit responsable i deixin de fer d'altaveu de l'extrema dreta". Segons Elena, els veïns han denunciat que la situació de tensió a la Bonanova "l'han generat partits polítics" com el de Grau, "intentant imposar un relat de campanya que girés entorn de l'okupació per esgarrapar quatre vots" i, per això, ha demanat que no instrumentalitzin "un debat tan seriós com la seguretat, que ha d'anar absolutament al marge dels interessos partidistes".

El conseller del govern de Pere Aragonès ha respost així una carta enviada per Anna Grau, on la candidata de Ciutadans mostrava la seva preocupació "arran de la 'deixadesa institucional' al voltant de dues cases ocupades a la Bonanova", ha explicat Elena. En l'escrit, Grau també assegurava que no entenia "la decisió política de mantenir ocupats" els dos edificis. Elena ha volgut rebatre aquestes paraules de l'alcaldable a Barcelona, les quals ha descrit com una "barroera utilització política que partits com el seu han fet d'aquesta qüestió per intentar condicionar la campanya electoral".

En la carta, Joan Ignasi Elena ha assenyalat que aquest "intent d'instrumentalització" de Ciutadans "l'han fet acompanyats d'un grupuscle d'extrema dreta que, sota la disfressa d'empresa de seguretat, es van manifestar dijous al vespre amb insults contra representants polítics o proclames de l'Alemanya dels anys 30". Una manifestació que, segons el conseller, han servit perquè els veïns poguessin confirmar que "no existia cap conflicte de les dimensions de les quals parla Anna Grau".

Elena elogia l'actuació dels Mossos a la Bonanova

Elena ha aprofitat l'escrit per treure pit del dispositiu de Mossos d'Esquadra desplegat durant la manifestació a la Bonanova, el qual ha assegurat que "va ser un èxit" perquè "va evitar qualsevol mena d'incident, malgrat el clima de tensió generat al voltant d'aquest afer". En aquesta línia, ha detallat que "l'acció policial va anteposar el diàleg a la intervenció policial i va deixar clar que d'entrada no es permetria que el grup Desokupa pogués dur a terme l'acció que havia anunciat". "Sospito amb tristesa que, en el seu cas, vostès no van prioritzar en cap moment la seguretat dels veïns del barri", ha afegit Elena. 

Així mateix, el conseller de l'Interior ha recordat a Anna Grau que "un desallotjament el pot ordenar únicament un jutge" i que, per tant, els Mossos d'Esquadra "no ordenen ni decideixen fer desallotjaments, sinó que actuen com a policia judicial quan així es requereix per l'autoritat judicial". "Per tant, mesuri millor les seves paraules quan parla de la 'decisió política de mantenir ocupats' els dos edificis", ha demanat Elena a la candidata de Ciutadans.