El president de Vox, Santiago Abascal, vol "guanyar" les eleccions generals de diumenge vinent. I per això ha tancat la campanya electoral demanant el vot a simpatitzants de dreta i esquerra. "Volem el suport de tots els espanyols per crear una gran alternativa patriòtica i nacional", ha proclamat.

Vox ha triat de nou la plaça de Colón de Madrid per a l'últim acte de campanya, un lloc que ja s'ha convertit en "talismà" de la formació. Abascal ha presumit que el seu partit és l'únic que "s'atreveix" a convocar els seus simpatitzants en aquest lloc davant del temor de les altres formacions a no omplir-lo.

Aquest divendres, Vox no ha aconseguit omplir la plaça encara que la resposta sí que ha estat massiva (l'organització ha xifrat l'assistència en 20.000 persones). En qualsevol cas, l'ambient era una mica menys encès que en mítings anteriors, encomanat el públic del fred que marcaven els termòmetres del centre de Madrid.

En el seu discurs, Abascal ha arremès contra tots els adversaris i ha censurat directament les crides al vot útil del líder del PP, Pablo Casado. Segons ha defensat, votar el seu partit és "l'única opció valenta que vol tornar la llibertat a tots els espanyols". "Votar Vox és votar Vox --ha dit parafrasejant Casado-. Però és a més fer fora Sánchez i les polítiques totalitàries de l'esquerra. Si no, al PP i Ciutadans els tremolen les cames".

Segons ha insistit, la seva formació és l'única capaç de garantir que es fa front a "polítiques progres" com la llei de memòria històrica o les de violència de gènere, com ja s'ha demostrat a Andalusia, Madrid o Múrcia, on els seus diputats sostenen els governs autonòmics de 'populars' i taronges.

Però Abascal també s'ha adreçat als tradicionals votants d'esquerres que se sentin "abandonats" pel PSOE. "Ells també caben en el projecte de Vox", ha convidat oferint-los un projecte polític "que els dona la mà". "Cridem als que l'esquerra i el PSOE han abandonat pactant amb separatistes i destruint la igualtat", ha insistit.

El líder de Vox ha definit al seu partit com "una alternativa patriòtica" que "vol cridar a tots els espanyols sense distinció" i ha al·ludit en diverses ocasions a la "concòrdia nacional" davant els "vells odis del passat" que creu que vol "reviure" el president del Govern en funcions i candidat socialista, Pedro Sánchez.

Segons el seu parer, tots els candidats de les altres formacions "van entrar en pànic" després del debat de dilluns passat perquè els espectadors van poder veure que Vox "no mossegava ni agredia". "Havien dibuixat un monstre i nosaltres únicament defensàvem els nostres plantejaments", ha presumit garantint que, amb independència dels escons que aconsegueixin aquest diumenge, seran utilitzats per construir aquesta "alternativa patriòtica".

Contra la premsa

Abascal ha dedicat una part del seu discurs a culpar als mitjans de comunicació d'una campanya de "criminalització" contra Vox i les possibles agressions que puguin patir. "Ells són els responsables últims de les agressions que s'estan perpetrant contra nosaltres", ha assenyalat.

I també ha repassat les principals reivindicacions de Vox, que a més s'han convertit en centre del debat polític durant aquests últims dies de campanya, com la immigració irregular, la violència de gènere o els aldarulls a Catalunya.