El Tsunami Democràtic ha celebrat la jornada de reflexió de les eleccions del 10-n a la plaça Universitat de Barcelona desbordant la Gran Via. L'entitat independentista ha convocat una sèrie de concerts amb molts artistes catalans de renom amb els que ha reunit a milers de persones -unes 7.000, segons la Guàrdia Urbana- en un ambient festiu i reivindicatiu on s'han pogut sentir moltes consignes independenstistes i s'ha demanat la llibertat dels presos polítics.

Els concerts han començat al voltant de les quatre de la tarda, i des del primer moment, han fet vibrar el seu públic. Entre els artistes participants, hi destaquen Els Amics de les Arts, Elèctrica Dharma, Gertrudis, Els Catarres, Miquel del Roig, Músics per la Llibertat o Pepet i Marieta, entre d'altres. 

EL NACIONAL acte tsunami jornada reflexio plaça universitat - Sergi Alcàzar

Sergi Alcàzar

Una hora abans de l'inici de l'acte, el mateix Tsunami ha convocat a qui volgués per participar al concert dels Músics per la Llibertat per poder fer un assaig general. Aquesta convocatòria ha reunit més de mig miler de persones per escoltar el centenar de cantants i músics que al llarg de tarda interpretaran cançons com L'EstacaEls Segadors o El Cant de la Senyera.

Hores abans de l'inici de l'acte i dels concerts, el mateix Tsunami ha demanat a tota la població que s'anés concentrant davant l'edifici històric de la Universitat de Barcelona per tal de "protegir l'escenari i l'espai" del concert. 

Núria Casas

Alhora, arreu de Catalunya, a més de tres-cents municipis, l'entitat també ha convocat nombrosos actes de cara a aquesta jornada de reflexió.

EL NACIONAL Actes Tsunami Democratic Universitat 9-N - Sergi Alcazar

Sergi Alcàzar

La jornada d'avui també està servint per posar en pràctica l'aplicació mòbil de l'entitat, que fins ara encara no havia estat usada. Aquesta és la prova de foc de cara a les concentracions convocades de cara a la setmana que ve, concretament de dilluns a dimecres.