Aquest any ja han assajat dues vegades i, per tant, repetir o millorar el seu rècord no era complicat. Villarroya (la Rioja) ha tornat a complir les seves expectatives i, de nou, ha estat la primera localitat de la Rioja -i presumiblement espanyola- que ha tancat el seu únic col·legi electoral després que tots els veïns censats hagin exercit el seu dret a vot. El poble de Villarroya ha votat en 32 segons, tal com ha confirmat l'alcalde, Salvador Pérez, Europa Press.

Com ha passat en les anteriors eleccions, els vuit veïns d'aquest municipi -situat a uns 64 quilòmetres de Logronyo- ja tenien la lliçó preparada i sabien el que havien de fer estant més que puntuals a les portes del col·legi electoral malgrat que el dia s'ha despertat amb pluja. Després de la votació de tots els veïns i les crides pertinents han pogut deixar tancades la seva urna pocs minuts després de constituir-se la taula.

Per a les eleccions d'aquest diumenge, igual com va passar el mes de maig, vuit han estat els veïns que han exercit el seu dret a vot. L'alcalde de la localitat ha indicat que tot ha transcorregut "amb gran normalitat".

La història es repeteix -tal com recorda l'alcalde- "molts dels veïns del poble han d'estar aquí a les 08,00 hores perquè són o president, vocals o suplents, per tant és més fàcil tenir-los aquí puntuals i aconseguir el rècord".

Com ha explicat, tots els veïns del poble anem amb il·lusió a votar perquè, a més, aquest acte està donant molta visibilitat al poble i el nostre nom sona per tot Espanya però, a tall de crítica, també ha indicat que "anar a votar tres vegades en un mateix any passa de la ratlla".

"Esperem que en aquesta ocasió es puguin posar d'acord", ha reflexionat l'alcalde.

Primer poble en tancar les seves urnes

Fa anys que Villarroya, localitat situada a la comarca de Cervera del Río Alhama, ostenta el reconeixement de ser el primer poble en tancar les seves urnes. Una circumstància que com recordava l'alcalde "va ocórrer com una cosa casual perquè nosaltres no ens n'havíem adonat fins que van començar a anomenar-nos als mitjans de comunicació".

En les eleccions del 26 de juny de 2016 van tancar les urnes a les 09,02 minuts. El poble va batre el seu propi rècord el 2015 en tancar les seves urnes en les eleccions del mes de desembre a les 09,01 hores. Per la seva part, el 2011 va tancar la seva única mesa electoral a les 09,07 minuts. En les eleccions generals del passat 28 d'abril van tardar a votar només 40 segons mentre que en les autonòmiques de maig van tancar les seves urnes a les 09,01 minuts.