Només han passat 24 hores des de la desfeta electoral de Ciutadans i ja hi ha hagut dues retirades de la vida política. La primera la del líder del partit, Albert Rivera, que aquest dilluns al migdia ha anunciat que dimitia com a president, renunciava a recollir l’acta de diputat al Congrés i se’n tornava al món privat. Hores més tard s’hi ha sumat una altra baixa, la del català Juan Carlos Girauta, que ha anunciat la seva retirada de la primera línia política després de perdre el seu escó per la demarcació de Toledo.

En una entrevista aquest dilluns a EsRadio, Girauta ha arribat a dir que “la política perd sentit sense Albert Rivera”. Qui va ser mà dreta de Rivera ha denunciat que “s’ha esclafat un home bo i jo no vull estar allà després d’això”. És per tot això que també diu adéu a la política, després de no revalidar l’escó que sí que va aconseguir el 28-A, quan va canviar la circumscripció de Barcelona per la de Toledo.

La realitat és que els resultats no podien ser més desastrosos per a Ciutadans, que va confirmar a la nit electoral els pitjors pronòstics. Dels 57 diputats que tenia, en va perdre 47. Només n'ha retingut deu, entre els quals no es troben molts barons del partit, com José Manuel Villegas, Fran Hervías o Juan Carlos Girauta. L'advocat de l'Estat Edmundo Bal l'ha salvat gràcies a la renúncia del mateix Rivera.