Què passarà a les eleccions municipals a Viladecavalls? Pedro Millán, director del Diari de Terrassa, ens ho explica. 

Com és Viladecavalls? 

Viladecavalls és un municipi del Vallès Occidental, de 7.500 habitants, a tocar de Terrassa i d'Olesa de Montserrat. Al nord del terme es troba la serra de Collcardús, una zona força boscosa. La proximitat de Terrassa ha condicionat força el desenvolupament de Viladecavalls, pel que fa a urbanitzacions, amb segones residències d'estiueig i polígons industrials, amb empreses prou importants. La planta de Sony, que donava feina a 1.000 persones, va vendre l'any 2010 les seves instal·lacions a COMSA i a FICOSA, dedicada a la fabricació de components per a automòbils. Les emanacions d'algunes de les indústries de la zona del polígon de can Tries han provocat queixes entre els veïns per les males olors. El poble de Viladecavalls és conegut com la Tarumba i els seus habitants com a tarumbaires, sembla que en relació amb un mas anomenat cal Tarumbot. 

Què va passar a les eleccions del 2015?

CiU va guanyar les eleccions amb 5 regidors, seguida d'ERC amb 3. Cesca Berenguer de CiU ha governat en minoria amb l'ajut del regidor del PSC Marc González. 

Debats de campanya i previsió

Les males olors al polígon de can Tries serà un dels temes a debat, sobretot per la pressió veïnal que s'ha produït en aquests darrers anys. El quart cinturó que passa per Viladecavalls, en el ramal que uneix Terrassa amb Abrera, són unes obres que també han portat polèmica.