Què passarà a les Eleccions Municipals a Sant Quirze del Vallès? Xavier Oliva, redactor del Diari de Sabadell, ens ho explica. 

Com és Sant Quirze del Vallès? 

Sant Quirze del Vallès és un municipi del Vallès Occidental, de prop de 20.000 habitants,  a tocar de Sabadell, en una zona muntanyosa prop de la Serra de Galliners. A partir del darrer terç del segle XX, Sant Quirze ha crescut en població de forma sostinguda, amb una economia basada en l'agricultura, fins que a finals de la dècada dels setanta comencen a construir-se habitatges i polígons industrials. A Sant Quirze s'hi van instal·lar empreses de diferents sectors, de les que en destaquen Electrolux o Cobega. En el sector serveis destaca la instal·lació als anys noranta de Al Campo, un gran centre comercial. Des de mitjans dels vuitanta s'hi celebra una fira, Expo-Pell. La taxa d'atur registrat és dos punts inferior a la mitjana catalana. 

Què va passar a les Eleccions del 2015?

A Sant Quirze va guanyar Junts per Sant Quirze, enotrn d'ERC, amb vuit regidors, seguit de Ciu amb quatre. Elisabeth Oliveras va ser nomenada alcaldesa amb el vot de la regidora d'ICV-Els Verds, Marta Baldrich, que va passar a formar part del govern municipal.

Previsions i debats

Elisabeth Oliveras torna a presentar-se com a cap de llista de Junts per Sant Quirze, la candidatura que sosté ERC. Els temes de mobilitat estaran presents a la campanya, sobretot pel que fa als poroblemes sorgits entorn de l'ampliació de la C14. El conveni col·lectiu dels treballadors de l'Ajuntament també estarà present en els debats.