Què passarà a les eleccions municipals a Sant Esteve Sesrovires? Anna Utiel, redactora de Línia Nord Montserratí, ens ho explica. 

Com és Sant Esteve Sesrovires?

Sant Esteve Sesrovires és un municipi del Baix Llobregat, a tocar de les comarques de l'Alt Penedès i de l'Anoia, que compta amb 7.200 habitants. Durant segles l'economia de Sant Esteve ha estat bàsicament agrícola i encara perdura el conreu de la vinya, amb producció de vins de la denominació d'origen Penedès, i també diversos conreus de regadiu. El creixement de la població es produeix en les darreres dècades del segle XX, a cavall d'una industrialització tardana, amb empreses de sectors prou diversos, com metal·lúrgiques, químiques, elèctriques i alimentàries, de les quals destaca Chupa Chups. En el municipi també hi ha diverses urbanitzacions de segones residències. Un club de golf i un altre d'hípica completen l'oferta turística de Sant Esteve. A migdia del terme municipal hi ha el centre penitenciari de Can Brians 2. 

Què va passar a les eleccions del 2015?

A Sant Esteve Sesrovires els socialistes van ser la força més votada, però no van aconseguir l'alcaldia per un acord a quatre entre ERC, Ara i Sempre Sant Esteve, CiU i Locos por Sanes, que va donar l'alcaldia a Carme Rallo d'ERC. El govern, però, va ser molt inestable des del començament de la legislatura, CiU i Locos por Sanes van deixar l'equip de govern a finals del 2015 i ERC va quedar en minoria en el consistori. Aquest fet va comportar l'establiment d'un pacte entre ERC, el PSC i Entesa per Sant Esteve, que comportava l'alternança en l'alcaldia. Fruit d'aquest acord Enric Carbonell del PSC va substituir Carme Rallo l'octubre del 2017. Durant el 2018 es trenca el pacte amb ERC i s'estableix un nou acord en què participa el regidor de CiU. 

Previsions i debats

Tant l'Enric Carbonell pel PSC, com la Carme Rallo per ERC encapçalen les llistes en les municipals. Joan Galzeran, que havia dimitit com a regidor a l'inici de la legislatura, torna a presentar-se per Ara i Sempre Sant Esteve. Dos dels antics regidors d'Ara i Sempre Sant Esteve, però, han constituït una nova formació amb el nom d'Alternativa Unitària per Sant Esteve, formada per independents i per la CUP. Entesa es presenta amb En Comú, Locos por Sanes torna a estar encapçalat per Jaume Ripollès i, per primer cop, es presenta Cs, després que en les eleccions al Parlament del 21-D fos la força més votada.