Què passarà a les Eleccions Municipals a Parets del Vallès? Laura Ortiz, directora de SomMollet, ens ho explica. 

Com és Parets del Vallès?

Parets del Vallès és un municipi del Vallès Oriental, de 19.000 habitants. La riera de Tenes travessa el municipi, que es troba entre Mollet del Vallès i Granollers. Durant segles Parets fou un poble agrícola, amb força vinya i famós per les seves mongetes de pell fina, i encara manté conreus de farratge, cereals i ramaderia. La indústria tèxtil comença en el segle XIX, però és en els anys setanta del segle XX quan s'instal·len moltes indústries, dels sector químic, farmacèutic o metal·lúrgic. Les seves bones comunicacions i la seva ubicació han fet que, darrerament, s'hi instal·lessin empreses de transports i centres d'emmagatzematge i de distribució. Parets registra una taxa d'atur per sota la mitjana de la comarca. 

Què va passar a les Eleccions del 2015?

El PSC va guanyar les Eleccions amb 8 regidors, un per sota la majoria absoluta. Sergi Mingote va aconseguir renovar el seu mandat com alcalde. Sumem Parets, en l'òrbita de Podem, va obtenir 3 regidors i Ara Parets, a l'òrbita d'ERC, 3 més. 

Legislatura

Sergi Mingote ha governat en minoria i amb acords puntuals, preferentment amb el regidor de CiU. L'any 2016 es va establir un acord de govern amb CiU. El 30 d'octubre del 2017 el pacte es trencava a causa de les desavinences provocades per l'aplicació del 155. Sergi Mingote abandonava el seu càrrec en el 2018 i Francesc Juzgado accedia a l'alcaldia. 

Previsió i debats de campanya

El debat sobiranista estarà present a la campanya, comptant que un dels processats al Suprem Jordi Turull, és veí de Parets. Francesc Juzgado que encapçala per primer cop les llistes del PSC a Parets reivindicarà l'obra feta en la darrera legislatura, sobretot pel que fa a la rehabilitació del centre històric.