Què passarà a les eleccions municipals a Matadepera? Pedro Millan, director del Diari de Terrassa, ens ho explica. 

Com és Matadepera?

Matadepera és un municipi del Vallès Occidental, al nord de Terrassa, a tocar del Parc de Sant Llorenç de Munt. A finals del segle XX, Matadepera va començar a transformar-se en poble d'estiueig, un fet que s'ha consolidat durant el segle XX i el XXI, amb la construcció de diverses urbanitzacions. El creixement de la població ha estat continuat, situant-se per sobre dels 9.000 habitants. L'agricultura encara té importància, i hi ha petites indústries i tallers, del ram alimentari, del suro i la construcció. Matadepera té una de les taxes d'atur més baixes de Catalunya, amb el 3,63%, i una de les rendes per càpita més altes. En els darrers anys s'ha produït un increment dels robatoris, un fet agreujat per la dispersió del poblament en urbanitzacions. 

Resultats de les eleccions del 2015 i previsió de candidatures

Les eleccions les va guanyar CiU amb 9 regidors sobre 13, la qual cosa ha permés governar amb una majoria còmoda. L'alcaldia l'ocupa la Mireia Solsona des de fa tres legislatures. La Mireia Solsona no es tornarà a presentar a la reelecció, i el seu lloc l'ocuparà el Nil López, fins ara tinent d'alcalde d'urbanisme. ERC va obtenir 2 regidors el 2015, i l'advocada Eva Pinyol encapçalarà les llistes en el 2019. 

Legislatura

La legislatura ha estat plàcida gràcies a la majoria absoluta. Els debats sobre temes de seguretat ciutadana han estat presents en els plens. 

Debats i previsió

A causa de la gran quantitat de robatoris que s'han produït al municipi, els temes de seguretat estaran molt presents a la campanya. No s'esperen gaires canvis de cara a aquestes eleccions.