Què passarà a les Eleccions Municipals a Cardedeu? Xavier Navarro, director del Nas de Cardedeu, ens parla dels aspectes clau que marcaran les eleccions municipals del 2019. 

Com és Cardedeu?

Cardedeu és un municipi del Vallès Oriental, de 18.000 habitants, situat entre el Montseny i la Serralada Litoral. Cardedeu ha estat un poble tradicionalment agrícola, amb un important component de població d'estiuejants que s'estableix a finals del segle XIX. Cardedeu té una intensa vida cultural, amb nombroses associacions i va ser la primera població de Catalunya a disposar d'una televisió d'àmbit local. 

Quin va ser el resultat de les eleccions del 2015?

Les eleccions de l'any 2015 van donar una majoria sobiranista al consistori, i l'alcaldia va anar a parar al candidat d'ERC, Enric Olivé

Com ha anat la legislatura del 2015?

Les diferents incidències que han marcat la legislatura van des de la malaltia de l'alcalde, que va estar temporalment substituït pel segon tinent d'alcalde, fins a l'abandonament del regidor del PP, que no ha estat reemplaçat. 

Quins temes centraran els debats de les eleccions?

El debat sobiranista estarà molt present en tota la campanya. Els problemes de mobilitat, pel que fa a l'accés amb vehicle al centre, i la construcció d'un gran centre cultural en una antiga fàbrica modernista també ocuparan l'atenció dels diferents candidats. 

Candidatures i previsió de resultats 

El possible accés per primer cop de Cs al consistori, el repartiment de regidors entre les diferents forces sobiranistes i la possible presentació de Vox per primera vegada marcaran les eleccions.