Què passarà a les eleccions municipals a Barberà del Vallès? Xavier Oliva, periodista del Diari de Sabadell, ens ho explica. 

Com és Barberà del Vallès?

Barberà del Vallès és un municipi del Vallès Occidental, a tocar de Sabadell, en els dos marges del riu Ripoll. Barberà ha estat una zona tradicional de pas, un poble agrícola que va esdevenir industrial durant el segle XX, amb la instal·lació de diversos polígons als afores del nucli de població. Barberà ha patit diverses amputacions del seu terme, en favor de Sabadell  primer i, després, quan s'independitzà Badia del Vallès. Malgrat les pèrdues territorials, Barberà ha anat augmentant la seva població fins arribar als 32.000 habitants. L'atur se situa una mica per sota de la mitjana catalana. La instal·lació d'un centre logístic d'Amazon a Barberà serà molt important de cara al futur del municipi. 

Què va passar a les eleccions del 2015?

El PSC va guanyar les eleccions amb 6 regidors, lluny de la majoria necessària per governar. Es va conformar una alternativa al PSC entre Plataforma Ciutadana per Barberà, Junts per Barberà i ERC, i va ser nomenada alcaldessa Sílvia Fuster de la Plataforma. 

La legislatura

ERC va sortir del pacte de govern l'any 2017 després que es coneguessin unes irregularitats en l'administració de la ràdio pública de Barberà que tenien el seu origen en legislatures anteriors. 

Govern de coalició

El govern s'ha sostingut malgrat que els diversos partits que conformaven el govern han treballat de forma autònoma en les regidories de la seva competència. Tot i així s'han tirat endavant força projectes. 

Previsions i debats

Sílvia Fuster repetirà com a cap de llista de la Plataforma Ciutadana i sembla que Ana del Frago, que ja havia estat alcaldessa, liderarà les llistes del PSC. Junts per Barberà es fractura i Podem i la CUP aniran per separat. El cas de la Ràdio Municipal de Barberà serà un dels temes principals a debat durant la campanya.