En diverses ocasions, els centenars de militants i simpatitzants que s'han reunit a la seu del PSOE aquest diumenge han enviat un missatge clar al seu líder. "Amb Rivera no!", han corejat en diverses ocasions. "Crec que ha quedat bastant clar, no?", ha replicat Pedro Sánchez després de la victòria a les urnes. "Us he escoltat", ha afegit el president espanyol davant la insistència dels socialistes de no pactar amb el candidat de Ciutadans. Des del 2008 que no hi havia festa al quarter general dels socialistes.

Pels volts de la mitjanit, un cop assegurada la folgada victòria, el flamant guanyador de les eleccions ha sortit en un escenari muntat al carrer Ferraz de Madrid, davant la seva seu, on s’hi reunien centenars de militants. El crit més repetit ha estat contra el pacte amb Rivera, però també s’hi han escoltat proclames com “no és no”, “no passaran” o “sí se puede”.

Justament sobre això, Sánchez ha assegurat que en prenia nota, tot i que no ha descartat explícitament l’aliança. “Jo no faré com fan ells, que posen cordons sanitaris”, ha dit, i ha sortit en defensa del diàleg amb totes les formacions. Ha aclarit que només demanarà “respecte” a la Constitució espanyola i la justícia social.

El president espanyol s’ha felicitat perquè, amb les eleccions generals, “ha guanyat el futur i ha perdut el passat”. Ha dit que els resultats electorals envien un “missatge clar” a la resta d’Europa i el món: “Es pot vèncer l’autoritarisme i la involució”.

Concretament, en les eleccions generals d'aquest diumenge, els socialistes han ampliat la seva majoria, dels 84 als 123 escons. Sánchez hi ha sortit reforçat i pot escollir el seu soci de govern: Ciutadans o els companys de viatge de la moció de censura. Però amb menys dependència dels independentistes catalans.