La Junta Electoral Central va ensorrar les audiències de TV3 i del 3/24 al 3% (35.000 persones) aquest dissabte en obligar als dos canals a emetre una “programació compensatòria” en favor de Ciutadans, PSC i PP, partits als que la JEC va considerar perjudicats per l’emissió en directe de la manifestació pel dret a decidir celebrada a Madrid el 16 de març, segons informa el diari Ara. La manifestació la van convocar més de 60 entitats, col·lectius socials i formacions polítiques d'arreu de l'estat espanyol.

La JEC va obligar als mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) a emetre el contingut electoral escollit per aquells tres partits, que van optar per fer retransmetre els mítings d’inici de campanya. L'ordre i temps d'aparició, proporcional a la seva representació al Congrés va ser: Cs (34 minuts), PP (40 minuts) i PSC (47 minuts).

Per fer-se càrrec de la magnitud de la tragèdia, dijous passat TV3 va aconseguir una audiència del 15,7% i va tornar a ser la cadena més vista a Catalunya. El dissabte de la manifestació a Madrid, a la mateixa franja horària, entre TV3 i el 3/24 van sumar 468.000 espectadors i una quota del 26,3%. Aquest any, la quota d'audiència mitjana de les pel·lícules que TV3 emet a aquesta hora del dissabte és del 7,5% (122.000 persones).

La més vista igualment

Malgrat les dues hores de càstig, TV3 va tornar a ser la cadena més vista del dia amb un 10,8% de l’audiència mitjana. Telecinco, la segona, va fer un 10,1%.

Aquest càstig de la JEC té el seu origen en un recurs de Ciutadans davant la Junta Electoral Provincial de Barcelona contra la cobertura de la manifestació de Madrid en considerar, entre altres motius, que no respectava el “pluralisme polític i social, així com la igualtat, proporcionalitat i neutralitat informativa”. La Junta Electoral de Barcelona va considerar que la cobertura “no va ser excessiva”, ni incomplia la Llei electoral.

Cs va recórrer a la Junta Electoral Central, a Madrid, que va revocar l'acord de la de Barcelona en considerar que la CCMA “va vulnerar els principis de pluralisme polític i neutralitat informativa” i la va obligar a compensar els partits que no van donar suport a la manifestació.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat