L'eurodiputat de Cs Javier Nart ha criticat aquest dissabte la "immensa misèria moral" de la candidata de JxCat a les eleccions generals, Laura Borràs per no condemnar l'intent d'un grup d'estudiants d'impedir un acte de l'associació S'Ha Acabat en l'UAB divendres.

En l'acte 'anem Espanya, anem Europa' a Barcelona, Nart ha recordat les paraules de Borràs respecte a aquest incident: "Hi ha gent que busca problemes, i quan busquen problemes els troben", i ha lamentat que Borràs no va heretar el pensament i els principis del seu pare, amb qui ha assegurat que mantenia una profunda amistat.

Nart ha afirmat que l'intent d'impedir l'acte va ser dut a terme per "neofranquistes totalitaris que pensen que la pàtria és seva", i ha afirmat que, encara que té discrepàncies amb la candidata del PP per Barcelona, Cayetana Álvarez Toledo --que estava en l'acte en la UAB--, l'uneixen a ella el respecte per la llibertat i el coratge.

Nart ha dit que al Parlament Europeu els eurodiputats de PP, PSOE i Cs han "treballat com un de sol" pels interessos d'Espanya i ha assegurat que als eurodiputats de PDeCAT i ERC els pot l'odi, la indignitat i la misèria moral, en les seves paraules, en votar a l'Eurocambra.

També s'ha preguntat si algú ha explicat als catalans de "la Catalunya profunda, la Catalunya carlina", com els afectaria la independència, si podrien continuar produint els agricultors sense els ajuts de la PAC, si no tinguessin acords pesquers o llibertat de circulació i d'aranzels als seus productes, i ha demanat que esquivin el sentiment i abracin el pensament.