El president del PNB, Andoni Ortuzar, ha advertit que, si Pedro Sánchez vol "un Govern sòlid" amb el seu partit, l'endemà de les eleccions generals haurà de parlar de model territorial perquè el "comodí del temps se li acaba" el 29 d'abril. A més, ha assegurat que la seva formació no donarà suport a un Executiu PSOE-Cs, tret que la formació d'Albert Rivera fes una autoesmena a la totalitat i "abjurés d'intentar carregar-se el Concert Econòmic tots els dies".

En una entrevista concedida a la Cadena SER, Ortuzar ha afirmat que no "les té totes" i creu que "hi haurà poderoses forces econòmiques, mediàtiques i fins i tot polítiques, que, si els donen els números, forçaran PSOE i Ciutadans a què formin un Govern i no depenguin dels perillosos de la perifèria".

"Nosaltres som un partit de diàleg, de parlar, de donar estabilitat a les institucions, i allà serem, però ha de ser per a alguna cosa", ha subratllat, per advertir a Pedro Sánchez que "el comodí del temps se li acaba el 29".

"Entenc que en campanya no vulgui parlar de model territorial, que vulgui passar de puntetes sobre la qüestió catalana, la basca o sobre el finançament autonòmic, perquè no és fàcil en aquest moment, però el 29, si vol formar un Govern sòlid amb nosaltres, haurà de ser coresponsable també", ha assegurat.

Arrimadas i el 'cuponàs'

El líder del PNB ha assenyalat que, si hi hagués un pacte de Govern entre el PSOE i Cs, el seu partit no li donaria suport i en aquest sentit ha assegurat que és "una vergonya" que la candidata Inés Arrimadas, en el debat electoral a sis, parlés de 'cuponàs' i assegurés que els bascos "reben més diners" de l'Estat. "Senyora Arrimadas, si som els bascos els que donem els diners a Espanya, no és Espanya la que ens dóna els diners. Si donem poc o molt, ho podem discutir, però no menteixi a la gent", ha afegit.

Preguntat per si donaria suport a un Executiu del PSOE i Podemos, ha apuntat que caldria parlar "molt seriosament" del programa. Segons la seva opinió, el partit de Pablo Iglesias dóna una "imatge fresca i bonica sobre la plurinacionalitat, però totes i cada una de les propostes que ha fet envaïen competències de les autonomies".