El president de la Xunta i candidat del PP a Galícia a la reelecció, Alberto Núñez Feijóo, ha alertat sobre el risc de deixar el govern gallec en mans d'un "multipartit variable", en un escenari de crisi socioeconòmica després de la pandèmia de coronavirus, i ha posat de relleu la capacitat de gestió, experiència i preparació del seu equip.

Així ho ha traslladat en un míting en format reduït, davant de poc més d'un centenar de persones, celebrat en una de les sales de l'Auditori Mar de Vigo, i en el qual ha posat de relleu la gestió que la Xunta i els professionals sanitaris han fet de l'emergència per la Covid-19.

Feijóo ha proclamat que la resposta del govern gallec a la pandèmia va ser "encertada", guiada "pel cor i el cap", i ha advertit que "el que ve per davant no serà fàcil". Respecte a això, ha apuntat que les conseqüències de la pandèmia "es patiran més" quan s'acabi la vigència dels ERTES o quan les empreses hagin de tornar els préstecs sol·licitats.

Davant d'aquest escenari, el candidat del PPdeG ha promès "esforç" i "programa" per a, a més de "continuar millorant la Sanitat", "no donar cap feina per perduda". Feijóo ha apel·lat a l'experiència, capacitat de gestió i preparació del seu equip per afrontar l'escenari postcovid i, després d'afirmar que "Galícia sabrà respondre a la situació econòmica i social que ens deixa la pandèmia", ha proclamat: "En els propers 4 anys prometo gestió, gestió i gestió, i la meva única prioritat serà Galícia, Galícia i Galícia."

"No hi ha temps per a discussions, ni per veure com es reparteixen la Xunta entre partits d'un multipartit variable", ha advertit, i ha contraposat l'"estabilitat, unitat i certeses" que ofereix el PP a la "inestabilitat", els "experiments" i "incerteses" que ofereixen la resta de partits.

Mesures de seguretat

Per això, ha demanat als ciutadans que votin el pròxim 12 de juliol, sense deixar-se influir pels que pretenen "activar la por", perquè els col·legis electorals han estat "inspeccionats" i es pot votar "amb seguretat". "No deixeu (el pròxim govern gallec) a la sort, als pactes i caramboles, no deixeu per als despatxos dels partits el que es pot resoldre a les urnes", ha reclamat Feijóo.