El judici de la Mesa del Parlament per l'1-O continua sense data i encallat, ara per la competència de qui jutja a Joan Josep Nuet. Va començar la instrucció al TSJC. El Suprem la va reclamar quan va començar a investigar els membres del Govern. Després l'alt tribunal va reenviar la causa al TSJC perquè era el tribunal competent i ara, amb l'entrada de Nuet al Congrés dels Diputats i, per tant, amb el seu aforament, el TSJC ha tornat a derivar la seva causa a Madrid. 

Segons el TSJC, "... és evident que aquesta sala de justícia autonòmica no té competència per jutjar-lo, en cap cas i sigui quin sigui el ―presumpte― delicte de què es tracti, encara que a l'hora de cometre'l no tingués aquesta condició de diputat electe, i encara que ell volgués renunciar ara al seu fur processal recentment adquirit i acollir-se a l'únic que podria justificar la competència d'aquesta Sala Civil i Penal, és a dir, al que reconeix l'art. 57.2 EAC en relació amb l'art. 73.3.a ) LOPJ, que és el que tenia en el moment de cometre el ―presumpte― delicte del qual se l'acusa i també en el moment que va decidir l'Excma. Sala Segona del Tribunal Suprem declinar la seva competència a favor nostre".

 

Nuet està acusat per desobediència. Formava part de la Mesa pel partit Catalunya Sí que es Pot i va donar el seu vistiplau als debats i votacions que es van fer en el ple del Parlament del 6 i 7 de setembre del 2017, quan es va aprovar la llei de transitorietat jurídica i la llei del referèndum. En un primer moment, fins i tot, no estava ni acusat, i ell mateix va reivindicar la seva imputació.

El precedent d'Homs

Després de tot el periple i a les portes ja del judici, finalment el seu cas salta a Madrid, al Tribunal Suprem, igual que va passar amb Francesc Homs i el cas del 9-N. El judici del 9-N es va fer entre Madrid i Barcelona. Els aforaments, en aquell moment Homs era diputat, van fer que el TSJC jutgés Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau, i que el Tribunal Suprem jutgés Quico Homs.

A tots tres se'ls va condemnar per desobediència i se'ls va inhabilitar.