El Tribunal Constitucional ha anul·lat un article de la llei de l'Agència Tributària catalana en el qual es regula el procés d'integració dels funcionaris que donen servei a aquest organisme als cossos de la Generalitat.

En una sentència coneguda avui, l'Alt Tribunal declara inconstitucional l'article 4 de la reforma legal aprovada al juny pel Parlament de Catalunya, i que modificava la llei de l'Agència Tributària de Catalunya del 2007, que planteja la "integració voluntària" d'aquests funcionaris als cossos superiors d'inspectors tributaris i tècnics de gestió de la Generalitat.

El Govern central va recórrer la norma catalana perquè va considerar que aquest precepte vulnerava el dret a l'accés en condicions d'igualtat a la funció pública previst a la Constitució i a l'Estatut del Treballador. El recurs del Govern central va ser interposat davant del TC per l'advocat de l'Estat el 31 de juliol passat.

Fonts del Tribunal citades per Efe han precisat que amb aquesta decisió no s'anul·la l'Agència Tributària catalana, sinó l'article relatiu que afegeix a la norma dues disposicions sobre els cossos tributaris d'adscripció exclusiva.