Un 48% dels catalans són favorables a la independència de Catalunya mentre que un 43,7% la rebutja, segons ha assenyalat el darrer baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO). L'opció independentista es dispara respecte l'enquesta anterior, la del mes de febrer: ara hi ha vuit punts percentuals més d'independentistes que aleshores.

En el baròmetre anterior, els contraris a l'Estat propi van imposar-se amb el 53,9% i l'opció independentista va obtenir el 40,8% dels suports. D'aquesta manera, en la pregunta binària, l'independentisme s'imposa.

Pel que fa al model territorial preferit per a Catalunya, pregunta en què hi ha més de dues opcions, també s'imposa l'opció de l'Estat propi: un 40,8% dels catalans optaria avui per aquest model, mentre que un 24% preferiria un Estat dins d'una Espanya federal.

D'altra banda, l'opció de mantenir l'estatus quo es quedaria amb un 22,4%. Els partidaris d'una regió dins d'un estat unitari tornen a ser l'opció més minoritària, amb un 6,3% dels suports. D'aquest grup, destaca el suport del 21,6% dels votants de Ciutadans i del 38,1% dels del PP favorables a l'eliminació de l'autonomia.