La Junta Electoral ha corregit aquest dimecres l'error en el recompte electoral de diumenge passat en onze meses del municipi d'Eivissa, la qual cosa es tradueix en tres regidors més per al PSOE, que, amb nou escons, es converteix en el guanyador dels comicis i podrà governar l'Ajuntament, segons fonts socialistes.

El candidat socialista, Rafa Ruiz, podrà repetir com a alcalde de la capital eivissenca en recuperar 993 vots que es van comptabilitzar per error a altres candidatures diumenge, ha informat la Federació Socialista d'Eivissa (FSE-PSOE).

Després del recompte oficial, que s'ha dut a terme aquest matí a l'edifici provisional dels jutjats, el PSOE obtindria nou regidors (tres més que el passant diumenge), el Partit Popular comptaria amb vuit (un més) i Unides-Podemos i Ciutadans, per la seva part, mantindrien els dos regidors inicials en cada cas.

Per contra, Ara Eivissa i Vox, a les quals provisionalment es va assignar un regidor cada una, queden fora de la institució de la ciutat, mentre que Proposta per Eivissa (PxE), que se situava com la clau per decantar el govern de la ciutat, també perd els dos regidors que en principi se li assignava.

El PSOE va alertar aquest dimarts dels errors detectats en onze taules en no coincidir els resultats de la plantilla de l'escrutini amb el bolc de dades que va fer el Ministeri de l'Interior a l'aplicació digital a través de la qual es difonien els resultats de la nit electoral.