Carrer Ferraz, número 70, Madrid. Aquesta és l'adreça que centrarà l’actualitat política d’aquest dissabte: la seu del PSOE, on avui se celebra el comitè federal del partit. Els barons territorials confrontaran les seves postures divergents respecte a la decisió que hauria de prendre el secretari general, Pedro Sánchez, en cas que dimarts rebés l’encàrrec de ser candidat a la investidura.

Per una banda, Sánchez vol apropar-se a Podemos, i evitar un govern del Partit Popular (PP). Per l'altra, els barons estan dividits entre els qui donarien suport al secretari general i els qui s’hi neguen. A més, aquesta podria ser l'última oportunitat per a Sánchez d'accedir a la presidència.

Al llarg del cap de setmana, també es poden succeir les converses entre els diversos líders polítics. Serien les darrers abans que dilluns i dimarts el rei Felip VI clogui la segona ronda de contactes amb trobades amb els representants d'En Comú Podem, Ciutadans i Podemos, dilluns, i PSOE i PP, dimarts, a la fi de les quals hauria de designar un candidat.

L'ANC a Cornellà

Mentrestant a Catalunya, l’ANC prepara un acte a Cornellà per a aquesta tarda, que prendrà més rellevància un cop el Govern espanyol ha demanat al Tribunal Constitucional l’anul·lació de la comissió d’estudi del Procés Constituent.

L'acte vol presentar les "línies de treball" que s’obren per a la societat civil durant els propers 18 mesos d'aquesta legislatura, remarcar els èxits polítics aconseguits i demostrar la unitat de l’independentisme.