La propaganda russa pagada pel Kremlin hauria arribat a El País. Això ha publicat eldiario.es, que diu que el rotatiu dirigit per Antonio Caño va imprimir i distribuir el suplement Russia Beyond The Headlines (RBTH) fins a gener del 2016.

Al costat d’El País, una vintena de grans diaris occidentals van incorporar el mateix suplement a les seves publicacions. Entre aquests, The New York Times, The Wall Street Journal, The Washington Post o Le Figaro.

Tot i que el diari no hauria volgut fer declaracions sobre l’ingrés econòmic per distribuir l’RBTH, integrants de l’equip de periodistes apunten a una “autèntica barbaritat”. En aquest sentit, eldiario.es ho valora en uns 3,6 milions d’euros. L’acord amb els russos, però, es va trencar quan Moscou va demanar una rebaixa de les tarifes, que el rotatiu no va acceptar, cosa que els periodistes d’El País mai no van entendre "perquè de totes maneres eren moltíssims diners”.

Es dona el cas que l’RBTH comparteix empresa editora amb el web Russia Today (RT), que El País va considerar un “òrgan de propaganda a favor del Kremlin” el 25 de setembre passat, en un article titulat: “La maquinària d’ingerències russes penetra en la crisi catalana”.

Entre les temàtiques que publicava l’RBTH —i, per tant, El País— hi havia la guerra de Síria, les relacions entre Rússia, l’OTAN i l’UE, o qüestions de política energètica.