El Govern ha aprovat avui la restitució de Ferran Mascarell com a delegat de la Generalitat a Madrid i nomenarà el qui va ser responsable de la Delegació de Catalunya a París, Martí Anglada, com a nou responsable als països nòrdics, que fins ara ocupava Francesca Guardiola.

L'executiu ha nomenat també Pau Villòria com a comissionat del 155 i ha ratificat, tal i com es va anunciar ahir, el nomenament de Meritxell Serret com a nova delegada del Govern davant la Unió Europea, a Brussel·les.

"La decisió de nomenar Serret delegada a Brussel·les no és una decisió d'acollida o refugi, és de responsabilitat i de dedicació, perquè faci de delegada amb plena capacitat i amb totes les funcions i poders que el lloc demana", ha assegurat el conseller d'Exteriors, Ernest Maragall, en ser interrogat en roda de premsa sobre les raons per a la designació de la consellera, actualment exiliada a la capital belga.

Maragall ha anunciat igualment que el Govern restituirà Manuel Manonelles com a delegat a Suïssa; Sergi Marcén, al Regne Unit i Irlanda, Lucca Bellicci, a Itàlia; i a Alemanya, Maria Kapretz.

El Consell Executiu ha aprovat avui els decrets per reobrir aquestes delegacions, així com les de França i Estats Units. El nomenament d'Anglada als països nòrdics formarà part de la segona fase de restauració de la presència de la Generalitat a l'exterior que inclourà també París, Portugal, Balcans i presència a altres països del Mediterrani, Orient Mitjà, Àsia i Amèrica Llatina.

En acabar aquest procés, per tant, el nombre de delegacions de la Generalitat a l'exterior haurà augmentat, segons ha explicat Maragall.

Fabián Mohedano

Així mateix, el Govern ha designat també en la reunió d'avui el promotor de la Reforma Horària, Fabian Mohedano, com a president del Consell Català de Formació Professional.