El Govern ha nomenat en la seva reunió d'avui Pau Villòria com a comissionat del 155. La consellera de Presidència, Elsa Artadi, ha optat per nomenar un perfil essencialment tècnic tot i el fort contingut polític del càrrec que s'haurà d'encarregar d'analitzar tots els efectes de la suspensió de l'autogovern per revertir-los.

Villòria, llicenciat en dret i màster en gestió pública, és funcionari de carrera i ha ocupat responsabilitats en quatre departaments del Govern tan diferents com Salut, Territori, Cultura i Empresa.

L’últim càrrec ha estat el de secretari general del Departament d’Empresa i Coneixement en el qual va continuar malgrat la suspensió de l’autogovern. Villòria va arribar a aquesta conselleria amb Santi Vila, amb el qual va ser també secretari general de Cultura, tot i que no formava part del seu nucli més proper i es va distanciar clarament dels seus posicionaments contraris al referèndum.

El comissionat del 155 era el càrrec de major nivell present a l'estand de la Generalitat durant el Mobile World Congress el passat mes de febrer quan el rei Felip VI va ser rebut al pavelló català amb llaços grocs de tots els treballadors.