Dijous 21 de gener. L’exdiputat d’Unió Josep Sánchez-Llibre entra a l’Audiència Nacional per prestar testimoni en el judici contra els 15 ultres que durant la diada del 2013 van sembrar el pànic al centre cultural Blanquerna de Madrid, seu de la Delegació de la Generalitat a la capital espanyola. “Vaig témer que allò es convertís en una carnisseria”, declara a la sortida davant la premsa.

A l’exterior, 10 integrants del Movimiento por España l'havien rebut amb la pancarta “Separatas [independentistes] al banquillo”. El moviment, nascut d’un grup de Facebook amb el nom de “Franco y su Obra, la Verdad” i que assegura voler recuperar l’Espanya “que s’ha destruït a consciència des de fa 40 anys", titlla l’exdiputat de “pocavergonya”.

"Curiosament la policia li va fer un tracte de favor, deixant-lo aparcar en la zona reservada pel personal de l'Audiència, mentre que a nosaltres pretenien dissoldre'ns amb l'excusa que érem més de 20", es queixa l'organització ultra. "Vosaltres veieu que siguem més de 20???", pregunten en un article al blog amb tres interrogants insistents.

Sánchez Llibre Movimiento España

Independentisme maçònic

"El separatisme és maçó, i això ho explica tot", constaten citant el rabí Issac Wise i l'antic primer ministre d'Anglaterra Benjamin Disraeli, emfatitzant, esclar, que és jueu. "Cal tornar dilluns", asseguren, en el que serà el quart dia de judici per aquests fets.

Però l'espera se'ls fa llarga. "Ni que fos Nüremberg", es lamenten, assenyalant que "està previst que duri tota la setmana". No volen defallir i es convoquen per anar-hi cada dia "amb la teva bandera i la teva pancarta".

independentismo mason fachas

 

Casta catalana

Per l'Alianza Nacional, formació política que diu "no tenir miraments a declarar-se hereva dels feixismes europeus", va ser una protesta de sentit comú i pacífica. "Els va empipar escoltar quinze patriotes desemmascarant la mentida que ha sostingut els seus salaris durant els últims quaranta anys", afirmen. L'organització, obviant les agressions i intimidacions patides pels assistents a l'acte, diu que "els va doldre a la casta politicoburgesa catalana" que els diguessin que eren espanyols.

La veritat "única, absoluta i eterna" és que "Catalunya és Espanya". Qui ho nega, diuen, són traïdors. I "després de quaranta anys de cessions, claudicacions, burles i insults" la força política fundada pel fill del comandant de l'Exèrcit espanyol assassinat per ETA, Ricardo Sáenz de Ynestrillas, afirma que "ja era hora que algú els plantés cara".

Oda a la noblesa

"Sou el millor de nosaltres". Una llavor, una poesia. "Tots, fins i tot els que us critiquen, amb una moral de pitiminí, una ètica de saló i etiqueta tacada de sang, envegem la vostra valentia", clama el militant de FE La Falange Mario Sánchez, partit que des del 2012 comparteix paraigua, La España en Marcha, amb companys de viatge com Alianza Nacional, Democracia Nacional o Nudo Patriota Español.

"Vosaltres heu aixecat la bandera, la dels nostres pares i avis, perquè onegi en el vent de la nostra mala consciència", rebla. I, per això, conclou que "és el poble que calla qui hauria d'asseure's a la banqueta dels rèprobes".