Suárez celebra un dels dos gols/EFE

1. Pòquer del Barça al Madrid

Els gols de Suárez (2), Neymar i Iniesta han pintat de blaugrana l'estadi del Santiago Bernabeu en el partidàs que s'hi ha viscut aquesta tarda (o-4). El Barça ha deixat els blancs a sis punts de distància, mentre que Messi s'ha passejat el camp en el seu retorn després d'una lesió que l'ha tingut dos mesos fora de la gespa. El públic ha reclamat el retorn de Mourinho.

2. Rajoy avisa que no li tremolarà la mà

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha visitat aquest matí Barcelona per presentar els caps de llista del PP de tot l'Estat per al 20D. El candidat popular ha aprofitat la visita per avisar els independentistes que no li tremolarà la mà per aturar el procés. Tot just l'endemà d'intervenir les finances de la Generalitat i de dies després d'ordenar als Mossos que estiguin a l'aguait de conductes sedicioses, Rajoy ha advertit que si cal prendrà més mesures.

Rajoy en l'acte del PP a Barcelona aquest dissabte / EFE

 

3. L'ANC pledejarà contra l'Agència de Protecció de Dades

L’ANC i Òmnium Cultural han estat sancionades amb 400.000 € per part de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) en relació a la gigaenquesta que es va realitzar l’any passat, entre els mesos d’octubre i novembre. L’Assemblea Nacional Catalana informa que estudiarà detingudament el contingut de la resolució per tal de donar una resposta jurídica adequada.

4. Rivera vol "descompondre el bipartidisme decadent"

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha assegurat que el seu partit "farà història" i serà capaç de "descompondre el bipartidisme decadent" el pròxim 20D. "Som l'única formació que té un projecte, que és nou i és comú", ha insistit en un acte sobre les seves propostes de conciliació laboral i horaris. També C's ha demanat a Artur Mas que "no busqui culpables de la intervenció financera de la Generalitat perquè l'endeutament de Catalunya es deu també a la mala gestió del Govern".

Albert Rivera i Inés Arrimadas en un acte de C's aquest dissabte / EFE

5. De portaveu de CDC a vicepresidenta dels liberals europeus

La portaveu de Convergència Democràtica de Catalunya i diputada del Parlament, Marta Pascal, ha estat elegida per ocupar una de les vicepresidències del Partit Liberal Demòcrata Europeu (ALDE), durant el 36è congrés del partit que s'ha celebrat avui a Budapest. Un nomenament que permet a Marc Guerrero, fins ara vicepresident d'aquesta internacional, tornar cap a Catalunya amb la vista posada a bastir un projecte liberal per a Catalunya.

6. El valor del silenci negociador, segons David Fernàndez

Dies de ràdio per a la CUP. Aquest dissabte, destacades veus cupaires s'han passejat per les ràdios per explicar el seu punt de vista sobre les converses entre JxSí i la CUP. L'exdiputat David Fernàndez ha emfatitzat que "el silenci no és mal senyal” en aquestes negociacions. En una entrevista, a La Primera Pedra de RAC1, Fernàndez, però, no ha volgut mullar-se sobre el resultat de les converses. "L'acord és possible, el desacord també". També ha enraonat aquest matí la diputada Eulàlia Reguant, que a El Suplement de Catalunya Ràdio, ha reclamat a l'ANC que la manifestació de l'ANC d'aquest diumenge no sigui un "pressing CUP" per investir Artur Mas president.

7. Rufián i l'Estat en contra

El cap de files d'ERC pel 20D, Gabriel Rufián, ha denunciat les mesures anunciades pel Ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, d'intervenció i control de les finances de la Generalitat, assegurant que "els catalans no és que no tinguem Estat, és que en patim un en contra que pren constantment decisions contra els interessos dels ciutadans de Catalunya i que malda per impedir que triomfi la voluntat democràtica de la ciutadania".

8. Jordi Pujol Júnior nega cap indici de corrupció del seu pare

Jordi Pujol Ferrusola ha recorregut l'embargament dels seus comptes i immobles acordat per l'Audiència Nacional. En un escrit signa pel seu advocat, Cristóbal Martell, al·lega que no pot "entreveure's ni remotament" un indici de corrupció en el mandat del seu pare al capdavant de la Generalitat. "El jutjat al qual tinc l'honor de dirigir-me no pot ser refugi de la sospita policial sense fonament", sosté Cristóbal Martell en el seu escrit.

9. Nova bandera per a la policia espanyola a Catalunya

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, acompanyat per la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Llanos de Lluna, i el director general de la Policia, Ignacio Cosidó, presidirà l'acte de concessió de l'ús de la Bandera d'Espanya en la Direcció Superior de Policia de Catalunya. El cap superior de Policia, Sebastián Trapote, rebrà la bandera de mans del ministre.

10. Homs compara la intervenció de les finances de la Generalitat amb el franquisme

El cap de llista de Democràcia i Llibertat a les eleccions generals, Francesc Homs, ha assegurat avui que el Govern espanyol ha decidit reforçar el control de les finances a Catalunya "com a càstig" pel resultat de les eleccions del 27S i "per voler la llibertat". "Per homenatjar els 40 anys de la mort de Franco no se'ls ha acudit una altra cosa que castigar-nos", ha reblat Homs en un acte a Olot (Garrotxa).

11. Chacón utilitza Ernest Lluch

La candidata del PSC per Barcelona el 20D ha aprofitat el 15è aniversari de l'assassinat d'Ernest Lluch a mans d'ETA per manllevar paraules de l'exdirigent socialista i utilitzar-les contra el procés sobiranista. "Lluch sentiria tristesa per la divisió que hi ha a Catalunya", ha assegurat des de la tomba de l'economista a Maià de Montcal (Garrotxa).

Chacón, candidata del PSC, en l'acte en memòria d'Ernest Lluch / EFE

12. El director general dels Mossos, empipat

El director general de la Policia, Albert Batlle, ha carregat aquest dissabte perquè Mariano Rajoy no s'ha reunit amb Artur Mas per tal d'avaluar el risc gihadista. "Amb un tema tan seriós i més quan es diu que Catalunya és un punt d’interès per a la lluita contra el terrorisme, lògic és que hi hagi relació entre el president espanyol i el de Catalunya. Em sembla un error i quasi quasi una deslleialtat", ha sentenciat al programa Via Lliure de RAC1.

13. El vent porta de corcoll Protecció Civil

Un total 232 serveis i unes 500 trucades per incidències relacionades amb les fortes ventades que afecten des de divendres la major part del territori català són les que han atès els Bombers. Segons fonts de Protecció Civil s'han arribat a ratxes de fins a 130 km/h com les registrades a Portbou (Alt Empordà).