Avui és el dia clau perquè el Rei desvetlli si hi haurà o no candidat de cara a la investidura. El monarca té previst reunir-se a les 12 h amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i a les 17 h amb el president del Govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy. Aquestes seran les dues últimes rondes de converses que queden abans que Felip VI hagi de fer la seva proposta.

La situació no és fàcil. Després de la jornada d'ahir va quedar clar que l'entesa no és possible entre Ciutadans i Podemos, els dos partits amb qui el PSOE volia formar govern. Per tant, la pilota queda a la teulada de Pedro Sánchez.

Rajoy i el PP, per la seva banda, ja han avançat que si el Rei torna a proposar el president en funcions per a la investidura, Rajoy la declinarà una altra vegada per falta de suports.

A Catalunya, el president Puigdemont fa una aturada en les seves trobades fins dijous, quan es trobarà amb el líder del PP en el Parlament, Xavier García Albiol. Un dia després, ho farà amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

El metro s'atura

Atenció a tots aquells que viatgeu amb metro a Barcelona, perquè hi ha convocada una vaga que afectarà el servei entre les 10 i 15 hores, un espai de temps en què TMB oferirà només un 20% de combois i, per tant, les freqüències seran superiors als 15 minuts.

La xarxa de metro sol registrar en aquest tram horari unes 340.000 entrades d'usuaris, un volum de passatgers que TMB adverteix que no serà possible absorbir, per la qual cosa insisteix que els usuaris facin ús d'altres mitjans de transport i que evitin els desplaçaments durant la vaga.

El cas Neymar segueix

Segueixen endavant les declaracions dels investigats per irregularitats en el traspàs de Neymar al Futbol Club Barcelona. Avui declararà a l'Audiència Nacional el davanter brasiler i els seus pares. Ahir ja ho van fer l'expresident dels blaugrana Sandro Rosell i l'actual, Josep Maria Bartomeu, que no van voler respondre cap pregunta del fiscal ni del jutge.