"El PP s’està esfondrant. Per molt que Casado cridi, és un partit en caiguda lliure. Els seus votants estan fugint en massa a Ciutadans i Vox", ha assegurat el periodista Ernesto Ekaizer en una entrevista a Rac1 aquest dimecres. Ekaizer ho ha dit referint-se a una enquesta feta aquest mateix dimecres per Sigma Dos, en la qual els populars obtenen pràcticament la meitat dels diputats que tenen en l'actualitat, mentre que Vox entraria al Congrés dels Diputats amb més de 40.

Sobre les últimes notícies de les negociacions per formar govern a Andalusia, Ekaizer ha comentat que "Vox està jugant fort". "Ja no són només paraules. Vox té la clau per formar govern i això que estem veient és la política en carn viva", ha afegit, tot i que també ha afirmat que no creu que ni el PP ni Cs puguin cedir a les demandes del partit d'extrema dreta.

Pel que fa a la situació del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha informat que "no té cap intenció de convocar eleccions, ell creu que té possibilitats de tirar endavant els pressupostos". "Sánchez creu que a Andalusia ha parlat l’Espanya enfadada. Però encara no s’ha pronunciat l’Espanya que rep i que està callada", ha afegit.