Convocats pel Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) i per Somescola, centenars de persones han sortit al carrer aquest diumenge al migdia a Barcelona per protestar contra la repressió a què s'ha sotmès la professió docent els darrers mesos, després dels assenyalaments a nou professors de l'Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca i 8 professors més de la Seu d'Urgell per acusacions d'odi i adoctrinament.

La manifestació ha sortit de plaça Universitat i ha acabat al passeig Lluís Companys.

Amb el lema "Deixeu l'educació en pau" i "Eduquem en llibertat", els companys, les famílies i les entitats properes al sector educatiu han volgut demostrar el rebuig cap a una situació que ha generat por entre els docents. Els manifestants han volgut reclamar la validesa del model escolar català per a la cohesió social.

Els manifestants han cridat consignes a favor de la llibertat de càtedra i sobretot en suport dels docents de Sant Andreu de la Barca i de la Seu d'Urgell encausats per suposats comentaris discriminatoris a classe els dies posteriors a l'1-O. ''No esteu sols'' o ''Tots som docents d'El Palau'' han estat les consignes més cridades.

A la manifestació hi han estat presents, duent una pancarta, els professors imputats pels fets del IES Palau. També hi ha assistit el director general de Professorat del Departament d'Ensenyament, Ignasi Garcia Plata, i la presidenta del Consell Escolar, Anna Simó. El conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, s'ha solidaritzat amb la manifestació i ha reivindicat el dret dels professors a parlar dels temes que afecten els alumnes com a base d'un ensenyament integral que eduqui els alumnes per a viure en llibertat.

El president de la Generalitat, Quim Torra, s'ha referit al tema en una intervenció davant membres de l'Associació Catalana d'Escoles de Música (ACEM), que celebrava el seu 25 aniversari. Torra ha assegurat que el Govern "sempre estarà al costat dels mestres i professors", perquè ajuden a construir una Catalunya millor i més culta. El president ha assegurat, també, que té l'esperança que Catalunya estigui unida per la cultura i per la música.